首 页 > 教育频道 > 正文

[双语] 揭秘为何左撇子领袖更受欢迎

2010-08-12 13:15:01  来源:中国日报网站  编辑:陆熙尧   

更多双语资讯请点击>>

资料图 奥巴马是左撇子

  Dr Casasanto analysed the final debates of the US presidential elections in 2004, which involved two right-handers John Kerry, and George W Bush, and in 2008 with two left-handers Barack Obama and John McCain.

  克萨恩托博士对2004年和2008年美国总统选举的最后一轮辩论进行了分析,2004年参加辩论的两名候选人约翰·特里和乔治·W 布什都惯用右手,而2008年的奥巴马和约翰麦凯恩都是左撇子。

  The left-handed candidates used left hand gestures when making positive statements – and right hand gestures when being negative. The opposite pattern was found in right-handed candidates, he reports in the journal PLoS One. He believes voters subconsciously note which hand their leaders are using.

  克萨恩托博士在《公共科学图书馆 综合》期刊上发表的研究报告中说,惯用左手的候选人在传达积极讯息时用左手做手势,在传达消极讯息时用右手。而惯用右手的候选人的手势习惯则正好相反。克萨恩托博士认为选民在潜意识里会注意候选人在用哪只手。

  He said: ‘Right-handers automatically think “good stuff” is on the right, and “lefties” think “good stuff” is on the left, And vice versa. When we see someone on television that is a mirror image.

  他说:“惯用右手的人会不自觉地认为‘好东西’在右边,左撇子则认为‘好东西’在左边。反之亦然。而我们从电视上看恰好又是反过来的。”

更多双语资讯请点击>>


1 2 3 4
相关
Free Chatty corner
播放
下一时段
留言板
国际在线
正在播出:

双语资讯

轻松英语课堂

西边取经

大话英语

电影放映厅

开心一刻

地址:北京市石景山路甲16号 邮政编码:100040
中国互联网举报中心中国互联网举报中心 违法和不良信息举报电话:010-68891032 新闻从业人员职业道德监督电话:010-68892232 68892233 监督邮件:jchsh@cri.com.cn
中国互联网视听节目服务自律公约 网络传播视听节目许可证 0102006 京ICP证120531号 京ICP备05064898号 京公网安备11010702000014
网站运营:国广国际在线网络(北京)有限公司
中国国际广播电台国际在线版权所有©1997-2017 未经书面授权禁止复制或建立镜像